اقتصادکارامد: یک مسئول دولتی گفت: در طول ۱۲سال گذشته کمتر از ۳درصد سرمایهگذاری اقتصاد در کشاورزی و ۸۳درصد در خدمات بوده در حالی که تولید در کشاورزی میتواند نقش راهبردی در کاهش تنشهای بیرونی داشته باشد.

سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور امسال به پایان میرسد. قرار بود در افق ۱۴۰۴ تغییرات زیادی در بخشهای اقتصادی از جمله حوزه کشاورزی رخ دهد.
بر اساس گفتگوهایی که با کارشناسان اقتصادی بخش کشاورزی انجام شده به نظر میرسد برنامههای زیادی به هدف اصابت نکرده و در میانه راه باز مانده است یا در مسیر درست پیش نرفته است.
در ادامه گفتگویی در خصوص اشتغال، سرمایه گذاری و… در بخش کشاورزی طی این ۲ دهه اخیر با ادریس مرسلی، مشاور مطالعاتی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی داشتیم که میخوانید.
وضعیت تولید بخش کشاورزی با سایر حوزهها در این افق ۲۰ ساله چگونه ارزیابی میشود؟
یکی از شاخصها در سنجش رسیدن به اهداف تعیین شده افق ۱۴۰۴ مقدار تولید یا شاخص مقدار تولید است. در تعریفی که بانک مرکز آمار ایران با حسابهای ملی منطقهای خودش آن را رصد میکند تاکید دارد، شاخص مقدار تولید از مهمترین نمایشگرهای اقتصادی است که تغییرات مقدار تولید را نسبت به زمان ارزیابی میکند. در این حوزه مرکز آمار ایران طبق سال پایه ۱۳۹۰ میزان تولید بخشهای کشاورزی، صنعت و معدن (نفت و گاز) را از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ را گزارش داده است.
اعدادی که در این حوزهها داریم برای سال ۱۳۹۰ پایه ۱۰۰ است. اما در سالهای بعد کشاورزی از سایر بخشها جلو افتاد. عدد متوسطی که برای کشاورزی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ در اختیار داریم ۱۰۳.۳ است؛ یعنی همواره بالاتر از ۱۰۰ گزارش شده است. این عدد برای بخش معدن به طور متوسط ۹۷.۳ بوده برای صنعت ۹۲.۷ بوده است. این نشان میدهد تغییرات تولید کشور در کشاورزی به تناسب بهتر بوده و نسبت به سایر بخشها وضعیت تولیدی بهتری را داشتهایم.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها